Shbas xxx types of dating methods in archaeology

The applications are laser cutting and laser welding.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës (zakonisht të njohura si Shtetet e Bashkuara, Shtetet e Bashkueme, SHBA ose Amerika, anglisht United States of America) janë republikë federale kushtetuese, e përbërë prej 50 shtetesh dhe një qarku federal.

Hapësira e përgjithshme tokësore e SHBA-së kontinentale (pjesa ku shtetet kufizohen drejtpërsëdrejti me njeri tjetrin) është afro 768 milion hektarë.

Hawaii, që përfshin një arkipelag në Paqësorin qendror, në jugperëndim të Amerikës Veriore, ka mbi 1,6 milion hektarë.

Malet Apalashe e ndajnë bregun lindor prej Liqeneve të Mëdha dhe pllajave të Mesperëndimit.

Lumi Misisipi-Mizuri, sistemi lumor i katërti më i gjatë në botë, rrjedh kryesisht veri-jug përmes qendrës së vendit.

Në vitet 1870-të, ekonomia kombëtare ishte më e madhja në botë.

Në shekullin XIX, Shtetet e Bashkuara fituan toka nga Franca, Spanja, Mbretëria e Bashkuar, Meksika dhe Rusia, si dhe aneksuan Republikën e Teksasit dhe Republikën e Hawait.Shteti i Alaskës ndodhet në veriperëndim të kontinentit dhe kufizohet me Kanadanë në lindje dhe Rusinë në perëndim përtej Ngushticës së Beringut.Shteti i Hawait është arkipelag në mes të Paqësorit.S.” përdoren edhe në cilësi të mbiemrit për t’iu referuar vendit (“American values,” “U. Në anglisht togëfjalëshi "United States" u përdor fillimisht në numrin shumës—“the United States are”—sikur që është rasti në Amendamentin e Trembëdhjetë të Kushtetutës së SHBA-ve, miratuar më 1865.SHBA-të gjithashtu zotërojnë disa territore, treva ishullore, në Karaibe dhe Paqësor.Me sipërfaqe prej 9,83 milion km² dhe me popullsi prej 306 milion banorësh, Shtetet e Bashkuara janë vendi i tretë ose i katërt në botë për nga sipërfaqja, si dhe i treti sipas hapësirës tokësore dhe popullsisë.Afro 50% të shpenzimeve ushtarake të rruzullit bëhen nga Shtetet e Bashkuara, që vazhdojnë të jenë forcë drejtuese ekonomike, politike dhe kulturore në botë.Më 1507, hartografi gjerman Martin Waldseemüller punoi hartën e botës dhe përdori emrin Amerikë (‘’America’’) për hemisferën perëndimore në nderim të eksploruesit dhe hartografit italian Amerigo Vespuçi. “Columbia”, dikur emër i përhapur për Shtetet e Bashkuara vinte nga emri i Kristofor Kolombit; ai shfaqet në emrin e Distriktit të Kolumbias.Pas Luftës civile u bë e zakontë që emri të përdorej në njëjës—“the United States is.” Njëjësi është trajta standarde ; shumësi ruhet në idioma si “these United States” (këto Shtete të Bashkuara).

37 comments

  1. Xxx Reflector length. yy Cooling method, DC for Dry Cooling or WC for Water Cooling. zz Average power, 500 & 650W are available. Dry cooling, Laser head fitted with YAG rod and two flashlamps with flying. SHBA-180-DC, Dia8x190, ST180DC, Dry cooling laser head but less YAG rod but includes two flashlamps.

  2. SHBAVNVX Click to copy it. BIC Code analysis, 8-letter swift code SHBAVNVX Branch code XXX Institution's 4-letter code SHBA Country code VN Location code VX.

  3. VIDEO/ Protestuesit përleshen me truprojat e Erdoganit gjatë takimit që ai pati në SHBA. Posted on 17 Maj, 2017 by TemA Online in Aktualitet, Bota with 2 Comments.

  4. Shtator 2014. Eshtë një galeri tmerri ajo që është gjetur në kompjuterin e Jozef Vezolovskit, arkipeshkvi polak që u arrestua me urdhër të Papa Franceskut për pedofili. Sic tregon Fiorenza Sarzanini për të përditshmen italiane, Corriere della Sera, janë më shumë se 100 mijë dosjet e gjetura në kompjuterin e tij. “Janë mbi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*